Matematik

wordmat

03. februar 2013 af bobop (Slettet) - Niveau: B-niveau

USA’s befolkningstal kan i perioden 1800-1950 med god tilnærmelse beskrives ved
modellen
f(x)= 198/(1+36,2*e^-0,0313*x)

Hvor f (x) er befolkningstallet (i millioner indbyggere) x år efter år 1800.
a) Hvornår nåede befolkningstallet i USA op på 50 millioner indbyggere?
b) Bestem befolkningstallets væksthastighed i 1925.

 

Jeg har problemer med opg. b !

jeg går udfra jeg skal udregne g(125). 
Men hvordan taster jeg det ind i wordmat??


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal beregne den afledede f '(x) for x = 125. Differentier forskriften for f(x) og indsæt x = 125 i den afledede funktions forskrift. Hvis f(x) er løsning til en logistisk differentialligning, kan man sikkert gøre brug af den.


Skriv et svar til: wordmat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.