Matematik

vektorer

03. februar 2013 af amandamkb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et par spørgsmål til noget vektorregning. 

1. Givet punkterne P(4,7) og Q(-3,1). Punktet R ligger på PQ, så PR =1/4*PQ 

Bestem koordinatsættet for R.

Rundt om PR og PQ til sidst, skal der være streger, altså længden.

 

Punktet S ligger på PQ, så PS = 7. (PS = længden) 

Bestem koordinatsættet for S.

 

 

2. To vektorer er givet ved a = (-2,t) og b = (3,t-1) 

Bestem t,så a og b er ortogonale 

Bestem t, så a og b er parallelle 

 

 

3. To linjer l og m er givet ved:

l:(x,y)=(3,-5) + t * (2,1) og m: 2x-3y+5=0 

 

Bestem den stumpe vinkel mellem l og m.
Gør rede for, at linjerne l og m har netop ét fælles punkt.
Bestem skæringspunktet S for l og m.
Bestem de to linjers skæringspunkter med x-aksen, T og U. 
Bestem arealet af STU.

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. Der gælder PR = (1/4)·PQ, så OR = OP + PR = OP + (1/4)·PQ .

Tilsvarende: PS = 7·PQ/|PQ|, så OS = OP + PS = OP + (7/|PQ|)·PQ


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

2. Løs ligningen ab = 0 .

Løs ligningen âb = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

3. Bestem vinklen mellem de to liniers retningsvektorer. Hvis retningsvektorerne ikke er parallelle, skærer de to plane linier hinanden i netop eet punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2013 af mathon

 

1. Givet punkterne P(4,7) og Q(-3,1). Punktet R ligger på PQ, så PR =1/4*PQ 

 

                            
                                                           PR = (1/4)PQ

                                                           OR - OP = (1/4)(OQ-OP)

                                                           OR = OP + (1/4)OQ - (1/4)OP

                                                           OR = (3/4)OP + (1/4)OQ

                                                           OR = (3/4)[4,7] + (1/4)[-3,1]

                                                           OR = [3,(21/4)] + [-(3/4),(1/4)]

                                                           OR = [(9/4),(11/2)]

                                 
                                             R = (2.25;5.5)    da et punkt har samme koordinater som dets stedvektor




 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2013 af mathon

3. To linjer l og m er givet ved:

                 l:      x - 2y -13 = 0    
     og
              
m:     2x - 3y + 5 = 0

Bestem den stumpe vinkel mellem l og m.
Gør rede for, at linjerne l og m har netop ét fælles punkt.
Bestem skæringspunktet S for l og m.
Bestem de to linjers skæringspunkter med x-aksen, T og U. 
Bestem arealet af STU

 


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.