Matematik

tangent til parabel

03. februar 2013 af bobop (Slettet) - Niveau: B-niveau

I modul 3 blev formlen for en parabels toppunkt,  TP (-b/2a), (-d/4a) delvis gennemgået.
Her skal du prøve at bevise den ved hjælp af differentialregning.

a) Hvad kendetegner tangenten til en parabel i parablens toppunkt?

Er på bar bund. Nogen der kender svaret??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at parabelen har en vandret tangent i toppunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2013 af mathon

 

               f(x) = ax2 + bx + c  =  a(x+(b/(2a))2 + (-d/(4a))         a≠0

               f '(x) = 2ax + b

               f '(xT) = 2axT + b = 0      en vandret tangent har hældningskoefficient 0

               xT = (-b/(2a))


              f(xT) = a((-b/(2a)) + (b/(2a))2 + (-d/(4a)) = (-d/(4a))


Skriv et svar til: tangent til parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.