Matematik

Binomialforsøg

05. februar 2013 af Lasl0w (Slettet)

Hey. Jeg mangler en enkelt opgave, men jeg kan simpelt ikke gennemskue hvordan den skal løses.

Opgaven lyder:

Et binomialforsøg gentages 20 gange og sandsynligheden for succes er 0,75. Med X  betegnes antallet af succeser ved de 20 gentagelser.
Bestem følgende sandsynligheder:
a)  P(X≤0) b) 

- Der er også andre opgaver men vi tager udgangspunkt i a'eren.

 

Jeg prøvede mig frem, og fandt binomialkoefficienten som gav 1, hvis r=0. Så vil jeg bruge denne formel: P(X<_0)=K(n,r)=*p^r*(1-p)^(n-r)

Jeg får det til: 9,094947*10^-13, hvilket er et underligt tal.. Gør jeg det rigtigt, eller gør jeg det forkert?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af peter lind

Du gør det rigtigt


Svar #2
05. februar 2013 af Lasl0w (Slettet)

#1


Du gør det rigtigt

 

Fedt nok.. Hvad skal jeg så når jeg bliver bedt om at gøre det ved: b) P(X<3)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2013 af peter lind

Du kan enten beregne sandstnlighederne for hver af X = 0(er gjort), 1, og 2 og dernæst lægge resultaterne sammen eller alternativt direkte slå det op i et CAS værktøj, regneark, statistikprogram eller lignende


Skriv et svar til: Binomialforsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.