Matematik

Opgave 1. Forskrift

05. februar 2013 af Fbbo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Håber der er nogen der kan hjælpe mig med opgaven som lyder følgende: 

Når en handlende sælgen en vare, beregner han sig en bruttofortjeneste på 40% af indkøbsprisen. Til salgsprisen skal tillægges moms på 25%.

Bestem en forskrift og tegn grafen for den funktion, der viser sammenhængen mellem indkøbsprisen og slagsprisen inkl. 25% moms. 

 

Håber der er nogen der kan hjælpe, for kan ikke helt selv greje den :-) 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kald indkøbsprisen for x. Beregn først salgsprisen uden moms, og dernæst salgsprisen y med moms.

Salgspris uden moms: x + x·0,40 = 1,4x

Salgsprins med moms: y = 1,4x + 1,4x·0,25 = 1,4·1,25·x


Skriv et svar til: Opgave 1. Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.