Matematik

ulighed

06. februar 2013 af klogeågerhjælp (Slettet)

Er der eventuelt nogen der kan hjælpe mig med at løse denne ulighed?!

2x2+7x-4<0


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Find rødder i 2.-gradspolynomiet på venstre side. Grafen for polynomiet er en parabel, der vender grenene opad. Det er negativt mellem rødderne, og positivt udenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2013 af SuneChr

Find 0-punkter for  venstresiden.

Parablen vender grenene opad, hvorfor  x skal ligge imellem rødderne, men rødderne må ikke regnes med.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2013 af 123434 (Slettet)


Svar #4
06. februar 2013 af klogeågerhjælp (Slettet)

Tak for hjælpen!

HAr nu løst det som en 2. grads ligning. Har fået x= -4 eller x = 0,5

Hvordan ved jeg hvilken der er det rigtige svar?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2013 af 123434 (Slettet)

Du kunne jo prøve med

2*-4^2+7*-4-4=0

2*0,5^2+0,5*7-4=0


Svar #6
06. februar 2013 af klogeågerhjælp (Slettet)

Kunne i evt også hjælpe med..

Skal bestemme en forskrift for N, når der er oplyst at N(0) = 65

dN/dt = 0,00051 * N * (195-N)


Skriv et svar til: ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.