Matematik

Kvantitative analyseredskaber

07. februar 2013 af JeppeHvid (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er ved at lave nogle eksamensopgaver som forberedelse og nu er jeg støt på en opgave som jeg burde have nemt ved men jeg kan simpelthen ikke huske hvordan det skal gøres.

 

For et produkt er efterspørgslen givet ved:

  

Her betegner Q mængden, P prisen, PA er prisen på et alternativt produkt, og endelig er Y indkomsten.

Lad nu P = 15, PA = 10 og Y = 500.

Besvar nu:

A. Beregn efterspørgselselasticiteten af Q med hensyn til P
B. Beregn krydspriselasticiteten af Q med hensyn til PA
C. Beregn indkomstelasticiteten af Q med hensyn til Y
D. Antag at indkomsten stiger med 10 %. Beregn da den procentvise ændring i efterspørgselen på godet
 

Håber på nogen kan hjælpe med den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv i VØ forumet.

Angiv efterspørgselsfunktionen, hvis du forventer detaljerede svar.


Skriv et svar til: Kvantitative analyseredskaber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.