Fysik

Elektrostatiske kræfter.

08. februar 2013 af 01000I00010 (Slettet)

Er i gang med nogle opgaver hvor jeg her sidder fast med denne opgave.. 

http://i.imgur.com/uslrsjx.png?1

Jeg får dette

Your answer is 4,3407*10^7

Ved at bruge colombs lov for hver af partiklerne ligger dem sammen for at finde f_net for F_green. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kræfterne skal lægges sammen som vektorer. Alle ladningerne er angivet som positive, så der må være tale om frastødende kræfter.

FG = 1/(4πε0)·qR·qG/dRG2 · [(√2)/2 , (√2)/2] + 1/(4πε0)·qB·qG/dBG2 · [0 , 1]

      = 1/(4πε0)·2mC·4mC/8m2 · [(√2)/2 , (√2)/2] + 1/(4πε0)·2mC·4mC/4m2 · [0 , 1]

      = 8.9876·109Nm2/C2 · 10-6C2/m2 · [(√2)/2 , (√2)/2] + 8,9876·109Nm2/C2 · 2·10-6C2/m2 · [0 , 1]

     = [6,355kN ; 6,355kN] + [0 ; 17,975kN]

    = [ 6,355kN ; 24,330kN]

og dermed

|FG| = 25,147kN


Svar #2
08. februar 2013 af 01000I00010 (Slettet)

forstår ikke dine notationer...

Drg må være radius men hvordan får du den til 8 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Med dRG menes afstanden mellem den Røde og den Grønne ladning. Ifølge tegningen er afstanden 2·√2 m , så

dRG2 = 8m2 .

Tilsvarende er afstanden mellem den Blå og den Grønne ladning dBG = 2m , så dBG2 = 4m2 .


Svar #4
08. februar 2013 af 01000I00010 (Slettet)

hmm.. jeg regner ikke vektoriel men når jeg ændre længden for f_net = 2,694*10^7


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du er nødt til at lægge kræfterne sammen som vektorer.

Vis din fremgangsmåde i stedet for blot at fyre et slutresultat af.


Svar #6
08. februar 2013 af 01000I00010 (Slettet)

frg = 8,99*10^9 * ((2*4)*10^-3)/8 = 8,99*10^6

fbg= 8,99*10^9 * ((2*4)*10^-3)/8 = 1,798*10^7

F_g = 8,99*10^6+1,798*10^7 = 2,697*10^7N


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du kan ikke bare lægge kræfterne sammen som skalarer. Som jeg har gjort opmærksom på overfor, skal man lægger kræfterne sammen som vektorer, og så finde længden af den resulterende kraftvektor til sidst.

Der er ikke samme afstand mellem rød og grøn ladning, som mellem blå og grøn ladning.

Bemærk, at begge ladnnger indgår i Coulombs lov. Størrelsen af den elektrostatiske kraft mellem to ladninger q1 og q2 med afstanden d er

|Fe| = (1/(4πε0)) · q1 · q2 / d2

Du har ignoreret den ene ladning i dit udtryk.


Svar #8
08. februar 2013 af 01000I00010 (Slettet)

hvordan angiver du din enhedsvektor?


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

En enhedsvektor er en vektor e = [a , b] med a2 + b2 = 1 .

I opgaven benyttes to forskellige enhedsvektorer: en til at angive retningen af kraften mellem rød og grøn, og en til at angive retningen af kraften mellem blå og grøn.


Skriv et svar til: Elektrostatiske kræfter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.