Matematik

opgaver jeg ikke kan finde ud af -.-'

08. februar 2013 af D2508 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en opgave der siger:

A=70 grader, a=7 cm og b=5 cm

Du skal tegne trekanten og bestemme vinklerne B og C og siden c ..

 

 

jeg er helt blank... man kan ikke benytte sig af Pythagoras da det ikke er en retvinklet trekant, og jeg ved ikke hvordan man benytter sig af sinus- og cosinusrelationerne...

er der nogen der kender en meget nem måde og lære det på...

 

xoxo cupcake


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2013 af peter lind

Den eneste måde at lære dem på er at benytte dem. I det aktuelle tilfælde skal du bruge sinusrelationerne.

a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C). sæt det du ved ind i disse ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationerne til at beregne vinkel B.

Dernæst beregnes vinkel C ud fra vinkelsummen,  og siden c kan så beregnes ved at benytte sinusrelationerne.


Svar #3
08. februar 2013 af D2508 (Slettet)

det ved jeg godt men ved ikke hvordan man benytter dem -.-' altså hvordan man beregner den det er det mit store problem er... og jeg har en aflereing for til i aften og ved stadigvæk ikke hvordan man løser dem.....


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt den del af sinusrelationerne der drejer sig om a , A , b og B:

a/sin(A) = b/sin(B)

Man kender a, b og A. Indsæt de kendte størrelser og beregn sin(B) . Beregn dernæst vinkel B .

Idet b < a , vil der gælde B < A , så der er kun een løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2013 af peter lind

Gær som foreslået i #1 sæt de værdier du kender ind i formlerne


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2013 af mathon

 

 Benyt sinusrelationerne til at beregne vinkel B < 70º

                 c / sin(180º - (A+B)) = a/sin(A)

                 c = (a/sin(A)) • sin(A+B)

                 C = 180º - (A+B)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2013 af freakymind (Slettet)

Vinkel B
a/SinA = b/SinB
? SinB = b SinA/a
? B = Sin-1(b  SinA/a )
? B = Sin-1 (5  (Sin70°)/7) = 42,2°
Vinkel C
Σv = 180°
180° = A + B + C
? C = 180° - (A + B)
? C = 180° - 112,2° = 67,8°
Siden c
a/SinA = c/SinC
? c = a/SinA SinC
? c = 7/(Sin70°) Sin67,8° = 6,89 ≈ 6,9 cm


Skriv et svar til: opgaver jeg ikke kan finde ud af -.-'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.