Fysik

Er du klog så hjælp!!!

09. februar 2013 af moejojojo (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvilken starthastighed skal bilen have for at have samme standselængde, som forøgelse????????


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2013 af NejTilSvampe

Hvis du vil have hjælp, så skriv en titel der er selvforklarende og relevant på dit problem. Skriv i tydeligt, kortfattet og forståeligt sprog, fortrukken dansk. Drop de mange punktueringstegn.

Det nemmeste du kan gøre, er at kopiere opgavebeskrivelsen du har fået af din lærer, ordret ind. Undgå at lave din egen fortolkning på den.

Edit: Nu kan jeg se du har rettet i din tråd, det er en start. Men du har stadigvæk ikke angivet nok oplysninger til at vi kan afgøre hvad opgaven handler om. Igen må jeg bede dig om at skrive opgavebeskrivelsen ordret af. Prøver du at lave dine egen fortolkning af den, risikerer du at undlade vigitge detaljer, og dermed spilde vores tid fordi vi er nødt til at spørge dig om dem og vente på dit svar.


Svar #2
09. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

OK


Svar #3
09. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

Spurgt Frede!!

andre der kunne hjælpe, helst ikke dumme svar :-)


Svar #4
09. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

En formel man kunne bruge ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. februar 2013 af hesch (Slettet)

Jeg forstår ganske enkelt ikke spørgsmålet i #0.

Hvilken forøgelse skal standselængden være lig med ?


Svar #6
09. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

Standselængden skal være = 10,1 m

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. februar 2013 af hesch (Slettet)

Det afhænger så af bilmærke, dæktype vejens beskaffenhed osv.

Eller du ved måske ligefrem hvad decellerationen er under nedbremsning ?


Svar #8
09. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

Det en ret svær opgave syntes  jeg, der står bare "hvilken starthastighed skal en bil have for at have samme standselængde", kender du en formel eller?


Svar #9
09. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

og Hvordan isolere man en Starthastighed, når standselængden er 10,1m?


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. februar 2013 af NejTilSvampe

#1- "Prøver du at lave dine egen fortolkning af den, risikerer du at undlade vigitge detaljer, og dermed spilde vores tid fordi vi er nødt til at spørge dig om dem og vente på dit svar."

Alligevel vælger du først i #6, at give os den oplysning at standselængden er 10,1 meter. Hvilke andre oplysninger har du undladt?

Se om du kan bruge : 

s(t) = ½at^2 + v0t + s0

Af indlysende grunde, udover det her punkt, er jeg ikke interesseret i at tilbyde dig mere hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. februar 2013 af hesch (Slettet)

Jamen jeg ved jo ikke hvilke størrelser du kender.

Ved nedbremsning under konstant decelleration gælder:

vmiddel = ½ * vstart

Kaldes standsetiden for t fås

½* vstart * t = 10,1m   ⇒

t = 10,1m * 2 / vstart

Endvidere gælder det, at  vstart = a * t  ⇒

t = vstart / a  ⇒

vstart / a = 10,1m * 2 / vstart   ⇒

vstart2 = 10,1m * 2 * a

 


Svar #12
09. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

tak det var alt hva jeg sku bruge


Svar #13
09. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

et spg. mere hvad er a? jeg har en starthastighed på 50 kmt er det den jeg indsætter?


Brugbart svar (1)

Svar #14
09. februar 2013 af NejTilSvampe

#13 - hvorfor er det du nægter at oplyse om de her ting fra starten? Prøver du virkelig aktivt at spilde vores tid eller tester du bare min tålmodighed?


Svar #15
10. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

Fordi jeg fik et dumt svar tilbage, mens hesch prøver at hjælpe.


Svar #16
10. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

Og ingen har tvunget dig til at besvare dette opslag.


Svar #17
10. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

foresten så havde jeg ikke alle oplysningerne klar, men fik regnet dem efterhånden.


Skriv et svar til: Er du klog så hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.