Matematik

Vektorregning HJÆLP

11. februar 2013 af hejmeddig121 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har vedhæftet et billede. 

 

Hvorfor giver de to ikke det samme?? og facit siger at det skal give 4,24 og 18 

vektor a er : (5,-2) og b er (2,1)

 

 

hvordan får det min parameterfremstilling om til tal


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du taler om et facit. Hvad går opgaven ud på?

Der er givet to vektorer a = [5 , -2] og b = [2 , 1] .

I det vedlagte skrives noget om |a - b| = |[3 , -3]| = 3√2 ≈ 4,2426 . Er det

(a - b)2 = 18 , der spørges om ?

 


Svar #2
11. februar 2013 af hejmeddig121 (Slettet)

ja det er (a - b)2 = 18..

 

forstår så langt indtil du tager kvadratrod: hvorfor gør du det? 

3√2 ≈ 4,2426


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg regnede længden af vektoren [3 , -3] ud direkte. Man ved jo, at

|[3 , -3]| = 3·|[1 , -1]| = 3·√(12 + (-1)2) = 3·√2 .

Man kunne også benytte, at

|a-b|2 = (a-b)2 = (a-b)•(a-b) = 18 , hvorfor

|a-b| = √18 = 3·√2

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2013 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

Nåår! nu kan jeg se det! tusinde tak for hjælpen! Jeg vil prøve at omregne det ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2013 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet)

hvordan løser man så (vektor a - vektor b) 

 

hvis man trækker dem fra hinanden giver det ligeledes (3,3) men hvordan får man det til 18? 

 

har prøvet mig frem, men kan ikke få det til 18 :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man har, at a-b = [3 , -3] . Dens længde er beregnet på to forskellige måder i #3.

(a-b)•(a-b) = [3 , -3] • [3 , -3] = 32 + (-3)2 = 9 + 9 = 18


Skriv et svar til: Vektorregning HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.