Matematik

Det dette en eksponentialfunktion

12. februar 2013 af Jhhartog1986 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har givet funktionen 

 

f(x) = 6 - 3^x. Selvom den ikke er på formen f(x)=b*a^x, så er den funktion en eksponential-funktion ikke sandt? 

med startværdien f(0)= 5 og en fremskrivningsfaktor som er negativ på -3 og en negativ vækstrate på 400% ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2013 af Andreww (Slettet)

Den er på formen f(x)=b•a hvor b=6 og a=-3.

Ja f(0)=5, og men begyndelsesværdien kaldes "b", altså b=6.

Vækstraten findes ved at isolere "r" i (1+r)=a  ⇔ r=-4  som svarer til 400% ja.

 


Svar #2
12. februar 2013 af Jhhartog1986 (Slettet)

Hej Andreww og tak for dit svar,

Det må du venligst gerne forklare nærmere hvordan du kan se at

f(x)=6-3^x ses som værende på formen f(x)=b*a^x

Kan godt se hvorfor a er den den er og hvad vækstraten er, men forstår ikke helt det med b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er skrevet

f(x) = 6 - 3x

og derfor er

6 - f(x) = 3x

en eksponentialfunktion.


Skriv et svar til: Det dette en eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.