Fysik

Fysikspørgsmål

13. februar 2013 af HrQuantum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

En træklods med densiteten 750 kg/m3 flyder i et kar med vand. Klodsen har målene 15 cm bred, 50 cm lang og 6 cm høj.

Hvor dybt stikker klodsen ned i vandet, målt fra vandoverfladen?


Brugbart svar (3)

Svar #1
13. februar 2013 af mathon

det må formodes, at klodsen i vandet ligger med den største flade vandret

når d betyder dybden
har du

                                                      d = (ρtrævand) • h

                                                      d = (750/1000) • (6 cm) = 0,75 • (6 cm) = 4,5 cm

                                        


Brugbart svar (3)

Svar #2
13. februar 2013 af mathon

detaljer:

                    tyngden af den af klodsen fortrængte vandmængde = opdrift = tyngden af klodsen

                     tyngden af den af klodsen fortrængte vandmængde = tyngden af klodsen

                                                            Vunderρvand • g                 =  V • ρtræ • g

                                                            Vunderρvand  =  V • ρtræ

                                                            d • A • ρvand  =  h • A • ρtræ           (A er klodsens vandrette tværsnitsareal)

                                                            d • ρvand  =  h • ρtræ


                                                            d = (ρtrævand) • h

                


Skriv et svar til: Fysikspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.