Matematik

afledte og samtfunktioner

13. februar 2013 af ulykke (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Jeg har en funktion som jeg ikke kan løse har brug for hjælp

f(x) = ln(3x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2013 af ChemistryIsKey

Den afledte funktion er

      f'(x) = 1 / x

Stamfunktionen er

      F(x) = x (log(3x) - 1) + c

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2013 af mathon

som evt. kan noteres

      F(x) = x (ln(3x) - x + C = x•(ln(3)+ln(x)) - x + C = xln(x) + ln(3)x - x + C


Svar #3
13. februar 2013 af ulykke (Slettet)

hvad står c for er det bare en konstant


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2013 af mathon

 

          C er ganske rigtigt en integrationskonstant


Skriv et svar til: afledte og samtfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.