Matematik

16dm^2=25600cm^2?

13. februar 2013 af 123434 (Slettet)

Er det rigtigt?

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt.

16dm2 er ikke det samme som (16dm)2 .

16dm2 = 16·(10cm)2 = 1600cm2 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2013 af ChemistryIsKey

     16 dm2 · 100 cm2/dm2 = 1600 cm2


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvorfor dine cifre forandres..

Du skal blot holde rede på den kvadrerede enhed. Det er ikke tallet selv, der skal kvadreres:

16 dm2 = 16 * (0,1 m)2 = 16 * (10 cm)2 = 1600 cm2


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Trådstarter har troet, at 16dm2 er lig med (16dm)2 = (160cm)2, se #1.


Svar #5
13. februar 2013 af 123434 (Slettet)

3,5m^2=3,5m^2*(10dm)^2=350dm^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man skal skrive

3,5m2 = 3,5·(10dm)2 = 3,5·102dm2 = 350dm2

Der skal ikke benyttes et dobbelt lag af enheder, som hvor du skriver 3,5m^2*(10dm)^2 .

Man benytter, at 1m = 10dm .


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

Ønsker du at omregne fra kvadratmeter til kvadratdecimeter?

3,5 m2 = 3,5 (10 dm)2 = 350 dm2

 


Svar #8
13. februar 2013 af 123434 (Slettet)

7# ja.


Skriv et svar til: 16dm^2=25600cm^2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.