Matematik

komplekse tal

15. februar 2013 af s123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg kan simpelthent ikke knække den her. (e^(8-i.2.π) Tæller. Den får jeg til e8De (2-i) i nævner er bestemt ikke særligt pænt. Jeg har prøvet at skrive nævner opm til eks. Der får jeg √5*ei*arc(-1/2). Det bliver det jo ikke godt af. Har også prøvet omvendt at skrive om til rektangulær form, og forlænge med den kompleks konjurgeret. Jeg får bare ikke en løsning der dur. Er der en der ved hvordan jeg knækker den her


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Er tallet

z = e8-i·2π / (2-i) = e8 · e-i·2π / (2-i) = e8 / (2-i) 

                                                             = e8 · (2+i) / ((2-i)(2+i))

                                                             = e8 · (2+i) / 5

                                                             = (2/5)·e8 + i·(1/5)·e8

                                                             = (1/√5)·e8 · (2/(√5) + i·(1/√5))


Svar #2
15. februar 2013 af s123 (Slettet)

Maple accepterer ikke det der som rigtigt altså. Men det er det rigtige tal du starter med. Jeg har også fået det og meget andet. Maple skulle jo gerne sige 0=0

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der kan da aldrig komme 0 = 0 ud af det.


Svar #4
15. februar 2013 af s123 (Slettet)

(e8-i·2π / (2-i))-((1/√5)·e8 · (2/(√5) + i·(1/√5)))=0 Skal give 0=0 i maple Hvis der er regnet rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. februar 2013 af NejTilSvampe

her

Vedhæftet fil:maple.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2013 af YesMe (Slettet)

#5

Hvordan gør man det der "test relation"-funktion på Maple?


Svar #7
15. februar 2013 af s123 (Slettet)

Ja, Ok. Så er jeg jo glad. For det har jeg fundet ved håndregning, men kunne ikke få maple til at hæve tommel hi hi. Tak for svar.

 


Brugbart svar (2)

Svar #8
16. februar 2013 af FætterGlad (Slettet)

#6

Jeg mener det kommer som valgmulighed, hvis du højreklikker på dit udtryk.

Ellers kan du se her, hvis du vil skrive det ind med kode.


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. februar 2013 af nielsenHTX

alternativt kan is() funktionen bruges, altså

is(exp(8-(I*2)*Pi)/(2-I) = exp(8)*(2/sqrt(5)+I/sqrt(5))/sqrt(5))


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. februar 2013 af YesMe (Slettet)

#8 & #9

Tak for nye oplysninger!


Skriv et svar til: komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.