Matematik

Bestem en forskrift

17. februar 2013 af NatashaG (Slettet) - Niveau: B-niveau

En husejers elregning er bestemt ved

f(x) = 1250 + 1,10x

hvor f(x) angiver beløbet i kr., og x angiver forbruget i kWh.
Det er aftalt, at en lejer skal betale et fast beløb på 100 kr. samt 15 % af elregningen. 

 

a) Hvor meget skal lejeren betale, hvis forbruget er 4500 kWh? 

b) Bestem en forskrift for den funktion, der angiver lejerens betaling som funktion af det samlede forbrug. 

 

 

I opgave a er jeg kommet frem til, at lejeren skal betale 1030 kr. 
Hvordan laver jeg opgave b??

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2013 af ColaAnja (Slettet)

Jeg er ikke hundrede procent sikker, men jeg vil mene at de faktorer som du har medtaget for at udregne a skal skrives ind i formlen.

Jeg får det til

f(x)=0,15*(1250+1,1x)+100

 

 


Svar #2
17. februar 2013 af NatashaG (Slettet)

Tak! Det var også det jeg var kommet frem til, men var heller ikke sikker. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2013 af mathon

b)
                                 forbrug                                                lejer

                               1250 + 1,10x                       g(x) = (1250 + 1,10x) 0,15 + 100


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.