Matematik

Funktionsudtryk

17. februar 2013 af mariaelali (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg forstår ikke hvordan man gør...

I et tidsskrift for økologisk æggeproduktion læser gårdejer Thomsen, at man kan få hønerne til at lægge flere æg, hvis der går nogle haner sammen med hønerne.
I Thomsens tilfælde vil hver høne i gennemsnit lægge (x+1)/(x+2) æg om dagen, hvor x er antallet af haner. I tidsskriftet står der endvidere, at hanerne ikke lægger æg.

Hanerne koster pr. stk 0,60 kr pr. dag i foder og hønerne æder for hver 0,50 kr.

Opskriv et funktionsudtryk, f1(x), for udgifterne pr. dag til foder som funktion af antallet af haner i hønsegården. Regn med, at det antal høns du fandt i spm. C alle er høner, og at han supplerer op med x antal haner.

Thomsen sælger æggene for 75 øre pr. stk
Opskriv et funktionsudtryk, f2(x), for indtægterne pr. dag ved salg af æg som funktion af antallet af haner i hønsegården.

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kald antallet af haner for x og antallet af høner for h. Gang antallet af haner med foderprisen pr dag pr hane, og gang antallet af høner med foderprisen pr dag pr høne.

Gang antallet af æg pr høne med antallet h af høner og med salgsprisen pr æg. Træk f1(x) fra for at finde f2(x).


Svar #2
17. februar 2013 af mariaelali (Slettet)

Forstår jeg ikke helt


Svar #3
17. februar 2013 af mariaelali (Slettet)

x = antallet af haner

h = antallet af høner = 106 høns

fx = x*0,60+h*0,50

Sådan her?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er funktionen f1(x) .

Hver høne lægger (x+1)/(x+2) æg pr dag. det samlede antal æg pr dag er da h·(x+1)/(x+2) .

Den daglige indtjening ved salg af æg er så 0,75·h·(x+1)/(x+2) og dermed er

f2(x) = 0,75·h·(x+1)/(x+2) - f1(x)

hvor h = 106 .


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Svaret på dit spørgsmål i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1305988 findes så ved at løse ligningen

f2(x) = 0 .


Svar #6
17. februar 2013 af mariaelali (Slettet)

Okay tak


Skriv et svar til: Funktionsudtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.