Matematik
Parabel/linie hjælp
02. oktober 2005 af
TheKo (Slettet)
Hejsa! Endnu en uge, endnu en opgave, endnu et indlæg...
Jeg håber at I kan hjælpe mig med følgende:
Opg 37e
Skravér mængden af punkter P(x,y), der opfylder:
(y-1/3x+5)(y+2x-3)>0
y^2+2xy-3y-1/3xy-1/9x^2+1x+5y+10x-15 =>
y^2+5y-1/9x^2+11x+5/3xy-15>0
Så langt kan jeg nå, men hvordan får jeg det kogt ned til noget som jeg kan bruge?
Opg 2.18
P(-2,4)
m: y=7x-13
Bestem en ligning for linien l, når
1) l går igennem punktet P og er parallel med m
2) l gårigennem punktet P og er vinkelret på m.
---
1.
a=7 da to parallele linier har samme hældningskoefficient.
y= 7x + b
4 = 7*-2 + b =>
b=18
y= 7x + 18
2.
a1*a2 = -1
7*a2=-1 => a2=-1/7
y=-1/7x+b
4=-1/7*-2+b =>
b=3+5/7
y=-1/7x+3+3/5
Denne linie skærer bare ikke P, hvad gør jeg galt?
Jeg håber at I kan hjælpe mig med følgende:
Opg 37e
Skravér mængden af punkter P(x,y), der opfylder:
(y-1/3x+5)(y+2x-3)>0
y^2+2xy-3y-1/3xy-1/9x^2+1x+5y+10x-15 =>
y^2+5y-1/9x^2+11x+5/3xy-15>0
Så langt kan jeg nå, men hvordan får jeg det kogt ned til noget som jeg kan bruge?
Opg 2.18
P(-2,4)
m: y=7x-13
Bestem en ligning for linien l, når
1) l går igennem punktet P og er parallel med m
2) l gårigennem punktet P og er vinkelret på m.
---
1.
a=7 da to parallele linier har samme hældningskoefficient.
y= 7x + b
4 = 7*-2 + b =>
b=18
y= 7x + 18
2.
a1*a2 = -1
7*a2=-1 => a2=-1/7
y=-1/7x+b
4=-1/7*-2+b =>
b=3+5/7
y=-1/7x+3+3/5
Denne linie skærer bare ikke P, hvad gør jeg galt?
Svar #1
02. oktober 2005 af 2835 (Slettet)
2.
a1*a2 = -1
7*a2=-1 => a2=-1/7
y-4=-1/7(x+2) <-> y = -(1/7)x+(-2/7+4)
<-> y = -(1/7)x+(26/7)
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
a1*a2 = -1
7*a2=-1 => a2=-1/7
y-4=-1/7(x+2) <-> y = -(1/7)x+(-2/7+4)
<-> y = -(1/7)x+(26/7)
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #2
02. oktober 2005 af TheKo (Slettet)
Tak for svaret, 2835.
Hvorfor siger du y-4 og x+2 istedet for at udskifte værdierne ligesom jeg har gjort?
Hvorfor siger du y-4 og x+2 istedet for at udskifte værdierne ligesom jeg har gjort?
Svar #3
02. oktober 2005 af 2835 (Slettet)
Jeg har benyt at, vi kender et punkt (Yo,Xo) og hældningen så har vi nedensåtende ligning:
Y-Yo=a(X-Xo)
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
Y-Yo=a(X-Xo)
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
Skriv et svar til: Parabel/linie hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
