Matematik

HjÆlp Sandsynlighed

19. februar 2013 af mormormo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg kaster med 4 terninger.
a) Hvad er udfaldsrummet?  Hvad er sandsynligheden for at få 4 ens?
b) Jeg definerer en stokastisk variabel til at være summen af øjnene på de 4 terninger:
X(k,l,m,n)=k+l+m+n
Tegn sandsynlighedsfunktionen som en søjlegraf.
Beregn P(X<12) .
c) Beregn gennemsnit (mean) μ , varians  σ2
og standard afvigelse σ for X.
Forklar hvad de beskriver.

 

Nogen som kan hjælpe med c) og b)


I opgave c) har jeg formlen for at beregne middelværdi varians og standard afvigelse, men jeg får ikke opgivet x, μ eller f(x), derfor er jeg i tvivl om hvordan den skal beregnes? Når jeg ikke kender dem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

b). Kan godt løses, men det er en ordentlig mundfuld, fordi du skal holde styr på 64 = 1296 udfald svarende til en 36x36 matrix.

I begyndelsen går det  fint:

P(X=4) = (1/6)4 (= P(X=24))

P(X=5) = (41)(1/6)= 4(1/6)4 = ...

Men hvad med P(X=6)?: Alene her er der hele 9 mulige kombinationer: 

(1,1,2,2) - (1,2,1,2) - (1,2,2,1) - (2,2,1,1) - (2,1,1,2) - (1,1,1,3) - (1,1,3,1) - (1,3,1,1) - (3,1,1,1)

En vej frem, der måske ville lette opgaven lidt, kunne være at dele problemet op og først se på kast med 2 terninger (36 udfald). Derefter kunne problemet måske håndteres som "2 kast med 2 terninger".

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

Se venligst vedhæftede regneark.


Skriv et svar til: HjÆlp Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.