Fysik
bølgeberegning
02. oktober 2005 af
Misser (Slettet)
Hej er der nogle der ved hvordan jeg skal regne bølgelængden ud. Hvis en infrarød lampe udsender lys med frekvensen 2,6E+14. Og dette lys trænger iggennem glas med brydningsindeks 1,34?
På forHÅND tAK
På forHÅND tAK
Svar #1
02. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Bølgens hastighed falder med en faktor n (brydningsindeks) i et medie med brydningsindekset n (det er netop definitionen herpå).
Bølgelængden bestemmes jo som
lambda = v/f
hvor v er bølgens hastighed og f dens frekvens. Da nu
v=c/n
hvor c er lysets hastighed, er
lambda = c/(n*f)
Bølgelængden bestemmes jo som
lambda = v/f
hvor v er bølgens hastighed og f dens frekvens. Da nu
v=c/n
hvor c er lysets hastighed, er
lambda = c/(n*f)
Skriv et svar til: bølgeberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
