Fysik

epot

20. februar 2013 af nadja4 (Slettet)

hej

jeg følgende mellemopgave jeg er gået i stå i

a) Beregn den elektriske tilstrækningskraft mellem protonen og elektronen i et printatom
Jeg har fået F= 1.83751*10^27N
Men, efter dette kan jeg ikke komme videre? Kan der ikke nogen der kan hjælpe med følgende opgave

 

b) hvis vi ser bort fra kvantemakniken, hvad bliver så elektronens fart i banen
jeg har tænkt på at man skal bruge Epot, men ved bare ikke hvordan

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2013 af peter lind

Den kraft, du har beregnet, er al for stor.

Brug at for en jævn crkelbevægelse er den nødvendige centrpetalkraft m*v2/r


Svar #2
20. februar 2013 af nadja4 (Slettet)

Men formlen for at  beregn den elektriske tilstrækningskraft mellem protonen og elektronen i et printatom, er følgende:

F=1/4*phi*8.85*10-12*q*Q/r^2, og jeg kender lille q som er protonens masse og stor Q= elektronens masse og radius=0.52*10-10. så ved jeg ikke hvorfor jeg skal bruge centreptalkraft. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2013 af peter lind

Det er kke masserne, der skal indgå men ladningerne af elektronen. Du må have brugt nogle helt forkerte masser


Skriv et svar til: epot

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.