Matematik

Vektor

21. februar 2013 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, godaften

 

Jeg har en opgave, hvor jeg får oplyst følgende:

 

|vektor(a)| = 2, |vektor(b)| = 5 og *vinklen*(a,b) = 56º

 

Opgaven lyder så:

 

Find determinanten mellem vektor a og b.

 

Jeg kan ikke komme videre, jeg har tegnet parallelogrammet for vektorerne og skal til at udregne arealet af parallelogrammet - er det den "rigtige" vej at følge? 

 

På forhånd, tak

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder, at

|det(a,b)| = |a||b|·sin(v),

hvor v er vinklen mellem de to vektorer a og b. Det er givet, at |a| = 2, |b| = 5, og v = 56º , så det drejer sig blot om at indsætte i formlen.


Svar #2
21. februar 2013 af Ristedorte (Slettet)

Ok, tak.


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.