Matematik

Reducer

21. februar 2013 af mbtkaras (Slettet) - Niveau: B-niveau
Nogen der vil hjælpe mig i gang med at reducere denne brøk
X^2-a^2 / x - a

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2013 af mathon

 

                                                              x2 - a2 = (x+a)•(x-a)


Svar #2
21. februar 2013 af mbtkaras (Slettet)

Tak. Er vi enige om at der så kun vil være 0 tilbage da alle tegnene forsvinder?
Og hvad med denne: x^2-a^2 / x^2+2ax+a^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2013 af mette48 (Slettet)

(X^2-a^2) / ( x - a) = (x+a) (x-a) / (x-a) =  x+a                         der forkortes med (x-a)

 

x^2-a^2 / x^2+2ax+a^2 ?

brug kvadratsætningerne til at omskrive udtrykkene i tæller og nævner

forkort derefter så meret som muligt ved at fjerne samme fartor i tæller og nævner


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.