Matematik

Udregnet rigtig

21. februar 2013 af Mathjæ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg vil bare være sikker på at jeg har udregnet og forstået opgaven rigtig.
Opgaven lyder:
 

I et koordinatsystem i planen er to vektorer a og b bestemt ved:

a=(6/2) og b=(-1/2)

Vi skulle udregne koordinatsættet til 2a+b(hat) - giver det ikke:

2a=(12/4)

b(hat)=(2/1)

(12/4) + (2/1) = (14/5)

Så skulle vi udregne arealet af det parallelogram, som udspændes af vektor a og b:

det(a,b)=6*2-2*(-1)=14

 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du mener formodentlig, at

a = [6 , 2] og b = [-1 , 2] .

Du har ikke beregnet tværvektoren b^ korrekt. Benyt, at

[a1 , a2]^ = [-a2 , a1] .

derfor er dit udtryk for 2a + b^ ikke korrekt.

Da det(a,b) = ab^ og da du har benyttet -b^ i stedet for b^ , får du ikke det korrekte fortegn for det(a,b). Den numeriske værdi af determinanten er dog stadig den korrekte værdi for parallelogrammets areal.


Svar #2
21. februar 2013 af Mathjæ (Slettet)

Tak, for hjælpen et par dumme fejl jeg havde der :-) - så skulle det vis være rigtigt

Vedhæftet fil:Løsning opg2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Din udregning af determinanten er forkert stillet op. Man skal jo benytte b i determinanten, ikke b^ .


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Rettelse til #1

Der gælder

det(a,b) = âb = -ab^


Skriv et svar til: Udregnet rigtig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.