Fysik

Q=m*cp*deltaT

21. februar 2013 af Milla85 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg vil meget gerne have hjælp, da jeg har skrevet forkert i mine noter og har brug for et rigtig svar. Håber i kan hjælpe, da jeg vil bruge det til min eksamen.

Mr Jones prepares soup for dinner and he heats up 1.5 L of frozen soup ( tstart,soup=-18),  Psoup =1000/kg/m3 in an aluminum pot (mpot = 0.75 kg) to 90C. This takes place on an electrical iron hotplate (mhotplate = 1.00 kg). The start temperature of both the aluminum pot and the iron hotplate is 23C .

a)  How much heat is required from the electrical iron hotplate in order to reach a temperature of the soup at 90C ? (assume no heat is lost to the surroundings)

 

b)  The heat exchange rate of the hotplate is 2500 W. How long time will it take for Mr Jones to get the temperature of the soup at 90C ? (assume no heat is lost to the surroundings)

 

Venlig hilsen

 

Mille


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Først skal den frosne suppe varmes op til 0ºC (benyt varmekapacitet for is) , dernæst skal den frosne suppe smeltes (benyt smeltevarmen), og endelig skal den smeltede suppe varmes op til 90ºC (varmekapacitet for vand). Desuden skal jernpladen og aluminiumsgryden også varmes op fra 23ºC til 90ºC.

b) Divider den samlede energimængde med varmepladens effekt.


Svar #2
21. februar 2013 af Milla85 (Slettet)

Okay jeg prøver så tjek lige om jeg har gjort det rigtigt, for det jeg har nu er:

 

Q=m*cp*deltaT

Q1= 1*4,186 (KJ/KG) *(23-90)=Q1


Q2=0,75*0,9 (KJ/KG)*(23-90)=Q2

Qtotal= Q1+Q2


Svar #3
21. februar 2013 af Milla85 (Slettet)

Min hjerne kan ikke tænke mere :-) Jeg gik udfra at når det var hotplate de ville have svar på, hvad skal jeg så bruge suppen tempretur til?


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal beregne den samlede energimængde, som varmepladen skal yde for at varme suppen op til 90ºC . Benyt fremgangsmåden i #1. Der er i alt 5 energimængder, der skal beregnes.


Svar #5
21. februar 2013 af Milla85 (Slettet)

Oh my god


Svar #6
21. februar 2013 af Milla85 (Slettet)

Jeg prøver lige


Svar #7
21. februar 2013 af Milla85 (Slettet)

Er det helt forkert???


Q=m*cp*deltaT
 

Q1= 1,5L*2100J(ice)J/kg*0-(18C)=Q1
 

Q2=1,5L*333KJ(333 changes ice to water)=Q2
 

Q3=1,5L*4,186(water)(0-90)=Q3
 

Q4= 1*4,186 (KJ/KG) *(23-90)=Q4
 

Q5=0,75*0,9 (KJ/KG)*(23-90)=Q5

Qtotal= Q1+Q2…..


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er masserne, der indgår i varmeligningerne, ikke rumfangene.

Alle dine temperaturændringer er negative.

Hvis Q4 drejer sig om varmepladen, skal man benytte cp for varmepladens materiale, ikke vand. Sørg for at enhederne er konsistente, og beregn så energierne.


Svar #9
21. februar 2013 af Milla85 (Slettet)

Q4 er varmepladen *vand(4,186)

Varmepladen er lavet af jern og har martrialenummer 450 J/Kg skulle jeg have den med?

Jeg er helt forvirret over det, men tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, når det drejer sig om at opvarme varmepladen af jern, skal man selvfølgelig bruge den specifikke varmefylde for pladens materiale.


Svar #11
21. februar 2013 af Milla85 (Slettet)

Hvad med nu??

 

Q=m*cp*deltaT
 

Q1= 1,5L*2100J(ice)J/kg*0-(18C)=Q1
 

Q2=1,5L*333KJ(333 changes ice to water)=Q2
 

Q3=1,5L*4186*(0-90)=Q3
 

Qironplate= 1*450 (450 iron) (KJ/KG) *(23-90)=Q4


Qalu-pot=0,75*900(900 alu) (KJ/KG)*(23-90)=Q5

Qtotal= Q1+Q2…..


Brugbart svar (1)

Svar #12
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du skal jo regne energierne ud og lægge dem sammen for at svare på a).

Er det meget besværligt at skrive det ordentligt

Qtotal = Q1 + Q2 + Q3 + Q4 + Q5


Svar #13
21. februar 2013 af Milla85 (Slettet)

Det er fordi min lommeregner er løbet tør for batteri..


Brugbart svar (1)

Svar #14
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du sidder ved en PC, der har indbygget lommeregner. Excel kan nemt klare disse beregninger, og selv google kan benyttes som lommeregner. Mens du oplader din lommeregner, kan du sagtens selv regne de værdier ud.


Svar #15
21. februar 2013 af Milla85 (Slettet)

Svaret på B er:

Hvis vi siger alle Q'er er lagt sammen og vi siger det giver 100 så:

T=100/2500KW/100

T=det svar ovenpå I sekunder


Svar #16
21. februar 2013 af Milla85 (Slettet)

Ja, du har ret, men det vigtigste for mig var om jeg havde fremgangsmetoden i orden var er den det?


Brugbart svar (1)

Svar #17
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Jeg forstår ikke, hvorfor du dividerer med 100.

Benyt svaret i #1 for spm. b).

t = Qtotal / P


Svar #18
21. februar 2013 af Milla85 (Slettet)

Ja

Qtotal/2500 watt :-)

Jeg kaldte det bare for 100 fordi jeg ikke havde regnet værdierne ud


Skriv et svar til: Q=m*cp*deltaT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.