Matematik

bestem areal

21. februar 2013 af ebae (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hvad gør jeg 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Området er et rektangel med siderne a og b, hvorfra der er skåret et rektangel med siderne 3 og 4.

Opstil et udtryk for figurens omkreds O, og benyt O = 100 til at udtrykke b ved a.

Opstil et udtryk for arealet A af figuren og indsæt udtrykket for b heri.


Svar #2
21. februar 2013 af ebae (Slettet)

kan man ikke sige (a*b) - 12, men hvordan kan man få 100 med ind? jeg ved det ærlig talt ikke. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at opskrive udtrykket for omkredsen. Omkredsen er summen af alle sidernes længder. Man finder her

O = 2a + 2b = 100 ,

så   b = 50 - a .

Indsæt det i udtrykket for arealet

A = ab - 12


Svar #4
21. februar 2013 af ebae (Slettet)

..


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2013 af 123434 (Slettet)

2# O=100

 


Svar #6
21. februar 2013 af ebae (Slettet)

 

 

A = a * (50-a) -12 ? 

 

skal man så bare isolere a ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, man skal ikke isolere a. Man skulle bestemme arealet A udtrykt ved a, og det er netop gjort med det udtryk.

A = -a2 + 50a -12


Svar #8
21. februar 2013 af ebae (Slettet)

hvordan finder du frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ved at gange ind i det udtryk, du allerede har fundet frem til

A = a·(50-a) -12 = -a2 +50a -12


Svar #10
21. februar 2013 af ebae (Slettet)

ok, nu forstår jeg. 


Svar #11
21. februar 2013 af ebae (Slettet)

hvad gør man så derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvis der er flere spørgsmål i opgaven, går du videre med dem.


Svar #13
21. februar 2013 af ebae (Slettet)

så svaret er bare  A = -a2 +50a -12, troede man skulle finde frem til et tal. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Har du ikke læst opgavens formulering:

a) Bestem arealet af området som funktion af a .


Svar #15
21. februar 2013 af ebae (Slettet)

oops, ja :)

 

tusind tak for din hjælp! 


Skriv et svar til: bestem areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.