Matematik

Brøk-Opgave

22. februar 2013 af Noooget (Slettet)

Heeej!

Ok, er gået sådan lidt i stå, i denne opgave...:

En uge er der tre Lotte-vindere af hovedgevinsten på ialt 1.256.400 kr.

Forestil dig, at du ikke kender hovedgevinstens størrelse. Kald den derfor H. Skriv et regneudtryk, der kan udregne din andel af hovedgevinsten, hvis der er

a) fire vindere

b) syv vindere

c) to spilleklubber, der vinder, og du er med i den ene sammen med fire andre spillere.

 

Hjælper en eller anden mig? :i


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2013 af LeonhardEuler

A (andel)= H/4    Du får 1/4

A (andel)= H/7  Du får 1/7

A (andel)= (H/2)/5   Du får 1/10

 

Ja, din andel i hovedgevinsten.


Svar #2
22. februar 2013 af Noooget (Slettet)

A står for (andel)??


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2013 af 123434 (Slettet)

C) Er lidt usikker på den. Får den bare til 1/2*1/4=1/8

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2013 af 123434 (Slettet)

Altså 1/8*1256400kr


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. februar 2013 af mathon

c)
                                        Klub1                             Klub2           

                                         H/2                                H/2

     heraf skal
     du have 1/5

                     dvs       (H/2) • (1/5) = (H/10) = (1/10)•H = 0,1 • H


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. februar 2013 af Nooooget (Slettet)

#4
Uha, DET forstår jeg ikke..
Kan de forklare? :)

Brugbart svar (1)

Svar #7
25. februar 2013 af Nooooget (Slettet)

Hvorfor 1/5???

Brugbart svar (1)

Svar #8
25. februar 2013 af LeonhardEuler

Du får 1/5 af det din Klub får. Og din Klub for halvdelen af Hovedgevinsten.

Se på #5


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. februar 2013 af Nooooget (Slettet)

TUSIND TAK I 2! TAAAAAAAAAAK! ;D
Nu forstår jeg! ;)

Skriv et svar til: Brøk-Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.