Matematik
førstegradspolynomium
02. oktober 2005 af
Misser (Slettet)
Hej..
Nogle der vil hjælpe med en lille opgave.
jeg har en funktion f(x) = kvadratrod x.
Så har jeg bestemt ligning for tangenten for f i punktet (100,10) til y = 0,05x + 5.
Hvordan finder jeg så det approksimerende førstegradspolynomium til f(x) i punktet (100,10), som betegnes p(x).
Nogle som ved det?
bliver det bare Y = 0,05 * 100 + 5.?
Nogle der vil hjælpe med en lille opgave.
jeg har en funktion f(x) = kvadratrod x.
Så har jeg bestemt ligning for tangenten for f i punktet (100,10) til y = 0,05x + 5.
Hvordan finder jeg så det approksimerende førstegradspolynomium til f(x) i punktet (100,10), som betegnes p(x).
Nogle som ved det?
bliver det bare Y = 0,05 * 100 + 5.?
Svar #1
02. oktober 2005 af sigmund (Slettet)
Forskriften for det approksimerende førstegradspolynomium til f(x) i et punkt (x0,y0) er den samme som forskriften for tangenten i punktet (x0,y0). Dvs. at når du har fundet ligningen for tangenten i punktet, så har du også forskriften for det approksimerende førstegradspolynomium i punktet (http://www.matlex.dk/diff.html#diff).
Svar #2
02. oktober 2005 af Misser (Slettet)
Så det approksimerende førstegradspolynomium bliver altså det sammen altså 0,05* +5???
Skriv et svar til: førstegradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
