Matematik

1/x+2x=3 ?

24. februar 2013 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan springer jeg lige på denne her? :)
1/x+2x=3

 ax² + bx + c = 0 altså kan jeg ikke se hvordan jeg kommer videre der :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2013 af mathon

menes der
                         (1/x) + 2x = 3
   eller
                          1/(x+2x) = 3  ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2013 af SuneChr

                       Gang over kors.

Den sidste har løsningen


Svar #3
24. februar 2013 af Basseluft (Slettet)

 (1/x) + 2x = 3


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. februar 2013 af mathon

 

                              (1/x) + 2x = 3   x ≠ 0                    multipliceres med x på begge sider

                              1 + 2x2 = 3x                                 subtraher 3x på begge sider

                              1 + 2x2 - 3x = 0                            2.gradsligningen ordnes

                              2x2 + (-3)x + 1 = 0

 

 

 


Svar #5
24. februar 2013 af Basseluft (Slettet)

2: vil det sige?

3x^2+3x=0 ?


Svar #6
24. februar 2013 af Basseluft (Slettet)

mathon super :) tak for hjælpe :) så finder jeg bare diskriminanten o.s.v ikke? :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. februar 2013 af mathon

                                 
                                                     nemlig


Skriv et svar til: 1/x+2x=3 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.