Matematik

1-1/x=2/x^2 ?

24. februar 2013 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

1-1/x=2/x^2

Kan jeg gør sådan her : -1/x - 2/x^2 = -1 => x^2-2x-1=0 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2013 af JonasMcc (Slettet)

1 - 1/x = 2/x^2

Du kunne gange igennem med x^2. Så får du 

x^2 - x^2/x = 2 <=> x^2 - x - 2 = 0 

Som du let kan løse. 

Mvh. Jonas


Svar #2
24. februar 2013 af Basseluft (Slettet)

Den kunne jeg ikke helt gennemskue den der jonas? ganger du med x^2 på alle led? Og på den anden side af = ?
Og står der ikke 1x^2 .......


Svar #3
24. februar 2013 af Basseluft (Slettet)

?


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. februar 2013 af JonasMcc (Slettet)

Ja. Når man ganger igennem med en størrelse skal man gøre det i alle led. Som skrevet bliver det til 

x2 - x2/x = 2x2/x2 <=> x2 - x2-1 = 2 <=> x2 - x - 2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2014 af Sofiemmh (Slettet)

Øøøøh what??? 


Skriv et svar til: 1-1/x=2/x^2 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.