Matematik

vinkel mellem vektorfunktioner?

24. februar 2013 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ja jeg har brug for hjælp til de her opgaver.. jeg kan godt selv lave dem jeg skal bare have et skub igang, for lige nu kan jeg ikke se hvordan de her 5 opgaver skal løses. Dokumentet jeg har vedhæftet indeholder figurer til opgaverne.

 

Opgave 5A

banekurven:

r(t)= <cos(t)2+2, sin(t)+1)                                          t tilhører [pi/2; pi]

 

b) Bestem vinklen mellem r (2) og r '(2)

c) Bestem koordinaterne til de punkter, hvor krumningen K(t) er 40

 

opgave 6

a) bestem højden h1 af affaldskurven

 


b) Bestem volumet af omdrejningslegemet

 

c) Bestem højden h2


Svar #1
24. februar 2013 af aatgsue (Slettet)

glemte lige at vedhæfte filen.. så her er den.

Vedhæftet fil:opgaver.docx

Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 5A.
b) Beregn vektorerne r(2) og r '(2) , og bestem så vinklen mellem de to vektorer.

c) Benyt udtrykket for krumningen κ(t) og indsæt den kendte vektorfunktion heri. Løs så ligningen κ(t) = 40 .

 

Opg 6 kaldes Opg 5 i det vedhæftede. Funktionsudtrykket for h er ikke givet.

 


Svar #3
24. februar 2013 af aatgsue (Slettet)

tak det vil jeg lige prøve på :)

 

 

jaaa jeg mente også opgave 5, men skrev 6 af en ukendt grund...


Svar #4
24. februar 2013 af aatgsue (Slettet)

Mit maple kan ikke finde ud af at finde 

 

r'(2) men r(2) fik jeg til sin(t)+1


Brugbart svar (2)

Svar #5
24. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er givet, at

r(t) = [cos2(t) + 2 , sin(t) + 1] .

Så er

r '(t) = [-2cos(t)·sin(t) , cos(t) ] .

Dermed er

r(2) = [cos2(2) + 2 , sin(2) + 1] , og r '(2) = [-2cos(2)·sin(2) , cos(2) ] .

Beregn nu vinklen v mellem de to vektorer:

cos(v) = r(2)•r '(2) / (|r(2)|·|r '(2)|)


Svar #6
24. februar 2013 af aatgsue (Slettet)

tak!

 

og nej det var

 

r(t) = [cos(t2) + 2 , sin(t) + 1] .


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så differentier det i stedet

r(t) = [cos(t2) + 2 , sin(t) + 1] , så

r '(t) = [-2t·sin(t) , cos(t) ]

og indsæt t = 2.


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april 2015 af TheKS (Slettet)

Så får man vinklen i radianer, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man finder cosinus til vinklen. Derefter finder man den vinkel, der har den beregnede cosinus. Vinklen kan udtrykkes i radianer eller i grader efter behag.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. april 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:affaldskurv.png

Skriv et svar til: vinkel mellem vektorfunktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.