Matematik

Eksponentiel - hjælp!!

24. februar 2013 af katrine888 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således:

 

Det daglige antal personrejser over Øresundsbroen i perioden 2001-2005 kan med god tilnærmelse beskrives ved modellen y b a x , hvor y er det daglige antal personrejser, og x er antal år efter 2001.

2001 = 35359 rejser

2005 = 50118 rejser 


a) Bestem tallene a og b.


b) Kommentér modellen, idet det oplyses, at det daglige antal personrejser over
Øresundsbroen i 2007 var 67 159.

 

Har regnet a og b ud, som er a: 1,09 og b: 35359, men hvordan laver jeg opgave b?? Hvis man bruger de tal, jeg har fundet frem til, og sætter dem ind i formlen, så giver det på ingen måde 67 159... Please hjælp, hvis der sidder nogle kloge mennesker bag skærmene! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2013 af aatgsue (Slettet)

tror der menes at du skal se om der sker en stigning i antallet eller et fald og evt. hvor mange procent der stiges med osv.

 

jeg er ikke sikker 


Svar #2
24. februar 2013 af katrine888 (Slettet)

Ja, det kan self godt være, men det er bare mærkeligt, at jeg får det tal, der skulle give 67 159 til 59300,6 i stedet... Ved ikke lige hvad der sker


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man bestemmer en eksponentiel model y = b·ax , hvor x er antal år siden 2001, finder man

b = 35359, og a = 1,102088

For 2007 skal man indsætte x = 6, hvor man så af modellen får

y = 63358


Skriv et svar til: Eksponentiel - hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.