Matematik

bestem forskrift

25. februar 2013 af jeaninekieldsen (Slettet)

Hej 

Jeg har et spørgsmål eller en opgave jeg ike forstår.

 

Jeg skal bestemme forskriften for en lineær funktion med hældningskoefficienten a =1/2, som går igennem punktet (x,y) =3,2 

 

nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

du har         a = 0,5 og (xo,yo) = (3,2)

dette indsætes i

                   f(x) = y = a • (x - xo) + yo

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2013 af kirs5621 (Slettet)

Først opskriver du linjens lining

y = ax+ b

Når du har a oplyst indsætter du dne i liningne

y=1/2 x+ b

Så indsætter du punktet

2=1/2*3+b

og isolere b, hvorefter du opskriver liningen med de kendte værdier a og b


Svar #3
25. februar 2013 af jeaninekieldsen (Slettet)

tak for svaret. Er der en der kan svare på hvad det bliver for forstår det stadig ikke helt 


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

      sæt ind

      gang ind i parantesen

      reducer


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. februar 2013 af mathon

 

        du kender vel linjens ligning
        på formen
                                                y = ax + b

            hvad betyder a i dette udtryk?


 


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. februar 2013 af mathon

                                                y = ax + b

            i denne opgave er a = (1/2)

hvorfor
                                                y = (1/2)•x + b              hvor du mangler at finde værdien af b
men du ved, at
punktet P(x,y) = (3,2)
ligger på linjen

hvorfor
                            y = 2    x = 3 
   opfylder

                                               2 = (1/2)•3 + b
hvoraf b beregnes
til
                                               b = 2 - (3/2) = (4/2) - (3/2) = (1/2)

konklusion:
                                               y = (1/2)•x + (1/2)


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

eller

                  y = a•(x - xo) + yo

                  y = 0,5•(x - 3) + 2

                  y = 0,5•x - 1,5 + 2

                  y = 0,5•x + 0,5


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. februar 2013 af mathon

@#7

            din metode er perfekt
men
            forudsætter at #0
            véd/kan huske, at

                    en ret linjes y-tilvækst er proportional med x-tilvæksen

                                          Δy = a•Δx

                                          y - yo = a•(x-xo)

                                          y = a•(x-xo) + yo

   hvilket #3 stærkt antyder, at man ikke bør forudsætte.
 
   Hvilken pædagogisk hjælp for #0 ligger der så i,
   at gentage nøjagtigt det samme som i #1?

 

             

           


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

du var netop meget pædagogisk i #6... og hvis jeaninekieldsen nu forstod din metode, så kunne hun lige så godt se på min metode og måske se, at den i praksis er lidt hurtigere, end din metode.

         kan du se min pointe? :)

         jeg havde ikke skrevet det, hvis du ikke havde lavet #6


Skriv et svar til: bestem forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.