Matematik

Matematik A - Ligning

25. februar 2013 af NJak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløjsa :)

Jeg mangler lidt hjælp til en forholdsvis simpel opgave, men jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man gør, da det er ved at være et stykke tid siden, jeg sidst har haft matematik :)

Opgaven lyder:

 

En funktion f er bestemt ved f(x)=1+2sin(x)

Løs ligningen f(x)=2, for x E [0;2pi]

 

på forhånd tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af Andreww (Slettet)

f(x)=1+2sin(x)

2=1+2sin(x)

Løs for x. (Hint: du skal bruge sinus invers)


Svar #2
25. februar 2013 af NJak (Slettet)

Og hvordan er det sinus invers fungerer ;) hehe


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. februar 2013 af LeonhardEuler

Sinus invers: sin-1(x)

Det omvente af Sin(x). Altså Sinus invers returnere du forholds tallet til vinkel.

 

Og

2 = 1 + 2* sin(30)

x = 30


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man ender med ligningen

sin(x) = 1/2 ,

der i intervallet [0;2π] har de to løsninger

x = sin-1(1/2) = π/6 ∨ x = π - sin-1(1/2) = π - π/6 = 5π/6


Skriv et svar til: Matematik A - Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.