Fysik

Hjælp, det haster :(

25. februar 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, jeg sidder med min rapport, og tænkte på om der var en, der gad forklare mig dette:

a) Hvis man afbilder gnidningskraften som funtion af normalkraften bør man få en ret linje med med den kinematiske gnidningskoefficient som hældning
hvorfor? :-(

b) I forsøget vil vi trække en klods vandret med en kraftmåler. Når man trækker klodsen med en konstant fart vil den ”trækkraft” man aflæser på kraftmåleren være lig med gnidningskraften.
Hvorfor? :-(


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget forslag?


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. februar 2013 af ChemistryIsKey

Du har den fundamentale formel

     Fgnid = μ · Fn

Heraf ses det, at formlen følger den lineære udvikling ved

     y = ax

Hvor y er gnidningskraften, a er gnidningskoefficienten og x er normalkraften (tyngdekraften pegende modsat retning).

:)


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. februar 2013 af ChemistryIsKey

Punkt b)

Hvis der er konstant kraft, så er accelerationen a lig 0

     a = 0

Derfor må den resulterende kraft også blive 0

     Fres = m · a = m · 0 = 0

Den resulterende kraft er givet ved Fres = Ftræk - Fgnid og derfor kan det skrives

     Ftræk - Fgnid = 0

Og herved

     Ftræk = Fgnid

:)


Svar #4
25. februar 2013 af snilo (Slettet)

Nåår på den måde :-)
Ved i måske, hvor jeg kan læse en lidt mere dybegående forklaring? Da det jo er en rapport jeg skal ende ud med. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. februar 2013 af Jerslev (Slettet)

#3: Du mener nok "konstant fart" i stedet for konstant kraft. :)


Svar #6
25. februar 2013 af snilo (Slettet)

Mange tak for hjælpen :D


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. februar 2013 af ChemistryIsKey

#5
Jep der var jeg lidt for hurtig! Tak for rettelsen (:

Skriv et svar til: Hjælp, det haster :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.