Matematik

Æske??!

25. februar 2013 af studenterpigenc (Slettet)
Jeg har fået en opgave hvor der står jeg skal tegne en æske som har et overfladeareal på 54 cm2.
Nogen ideer :) og hvis i har må i meget gerne skrive hvordan i regner det ud :)!

Ps går i 6. så ikke alt for kompliceret ;D!

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2013 af SuneChr

Hvis æsken er terningformet, og med låg, altså hvor alle sider er ens, har vi seks ens kvadrater med siden s .

Areal          6·s2 = 54   ⇒  s = 3    hvor s er æskens side.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2013 af PeterValberg

med eller uden låg ?

Hvis æsken har et låg, så har den 6 (overflade)sider
Fordeles det samlede overfladeareal ligeligt, så har du:   54/6 = 9 cm2 pr. side
Er siderne kvadratiske, så får du en æske (terning), der er 3 cm på hver led (3 x 3 x 3 cm)

Hver side er således:           3 x 3 =   9 cm2
Der er 6 sider (inkl. låget):   6 x 9 = 54 cm2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
26. februar 2013 af studenterpigenc (Slettet)

Æsken er en oval det er derfor jeg er i tvivl...
Det begynder at haste ;)!!

Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2013 af PeterValberg

#3 Det fremgik ikke af dit oprindelige indlæg :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Æske??!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.