Matematik

Hjælp! Haster!

26. februar 2013 af studenterpigenc (Slettet)
Jeg skal i skole om få timer, og jeg manglet et svar. Til en matematikopgave...den ene opgave lyder sådan: beregn arealet af æsken (det er en ovale æske). Informationer om æsken: radius er 5 cm og længden er 20 cm...
hvordan regner man det ud??
Anden opgave: hvor høj skal asken være gir at kunne rumme ca.1000 cm3?
Giv venligst en forklaring til svaret, tak :)!
Hjælp mig hurtigst muligt:)!

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2013 af LeonhardEuler

Er du sikker på det er oval, og ikke cirkel. 

For hvis det er en Ovalæske, er formlen: a*b*π*h

a = længste diagonal

b = korteste diagonal

h = højden på æsken

 

Men du har ikke alle disse oplysninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2013 af LeonhardEuler

Det ser  ud til du har oprettet to indlæg med samme indhold. Forsæt på den gamle, lad være med at lave to indlæg om præcis det samme.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1309574#1309742


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

De oplysninger gav du ikke i den anden tråd. Der drejede det sig om en æske med et overfladeareal på 54cm2 . Så dette er sikkert en lidt anden opgave.

Her er der måske tale om en cylinderfomet æske, siden der tales om radius og højde. Benyt formlen for cylinderens overfladeareal

A = 2·π·r2 + 2·π·r·h   (bund + låg + den krumme overflade)


Svar #4
26. februar 2013 af studenterpigenc (Slettet)

Helt rigtig 1000 tak :)!!

Brugbart svar (1)

Svar #5
26. februar 2013 af SuneChr

# 1      Arealet af ellipsen er    π·a·b    hvor a og b er ellipsens halve akser.

Det er jo så ikke aktuelt i denne opgave her. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. februar 2013 af LeonhardEuler

Jeg have helt misforstået, hvad #0 mente.


Skriv et svar til: Hjælp! Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.