Matematik

matematik opgave

26. februar 2013 af jeanluca (Slettet)

Til denne opgave hører et bilag.


Når man skal angive, hvor meget alkohol drikkevarer som øl. vin eller spiritus
indeholder, måler man alkoholen i procent. Alkoholprocenten kan angives ved en vægtprocent eller en volumenprocent.

Med udgangspunkt i målinger kan man med tilnærmelse beskrive sammenhængen mellem vægtprocenten w og volumenprocenten v. Når både w og v skrives som decimaltal mellem 0 og 1 gælder følgende sammenhæng:

v = —0,32w 2+ 1.32w ; 0 ≤ w ≤ 1


1.1 Bestem v for vin efter denne model. nar w = 0.125.


1.2 Bestem w for spiritus efter denne model, når v = 0.3327.

 

Hmm er det mig der er helt fjern her, eller er den lige til?

 

Skal jeg i opgave 1.1 indsætte 0,125 for w plads i forskriften? Hvilket giver -0,195?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2013 af SuneChr

Ja, det er som en ganske almindelig 2.gr. funktion

f(x) = - 0,32·x2 + 1,32·x      for    0 ≤ x ≤ 1             x er vægt%  og  v volumen%

Undersøg eller tjek om funktionen er korrekt. Det giver jo ingen mening at tale om negative spirituosa%'er,

(og for øvrigt heller ikke, når x = 1) .

 


Svar #2
26. februar 2013 af jeanluca (Slettet)

Undersøg om funktionen er korrekt? Hvad mener du? Er vi ude i toppunkt, diskriminanten etc?


Svar #3
26. februar 2013 af jeanluca (Slettet)

v = -0,32*0,1252 + 1,32*0,125 = 0,16??


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. februar 2013 af SuneChr

Jo, funktionen ser da helt rimelig ud.

Vedhæftet fil:SP 2602131403.PNG

Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.