Matematik

f(x)=x^2-4x+2 - hjælp

26. februar 2013 af 123wow (Slettet) - Niveau: B-niveau


En funktion f er bestemt ved
f(x)=x^2-4x+2.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A(1,-1).

 

En funktion f er givet ved

f(x)=x^10.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(-1)).

 

 

En funktion f er bestemt ved
f(x)=x^2-3x.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2)).

 


En funktion f er bestemt ved
f(x)=x^3-5x^2+3x,      x∈[-1;4].
Bestem funktionens monotoniforhold, og angiv værdimængden for f.
Grafen for f har to tangenter, der begge har hældningskoefficient 3.
Bestem koordinatsættet til røringspunktet for hver af disse tangenter.
 

 


En familie af funktioner fa er bestemt ved
f_a (x)=x^3+3x^2+(a+2)x+2a.
Bestem monotoniforholdene for fa når a=-11.
Gør rede for, at grafen for enhver af funktionerne i familien går gennem punktet P(-2,0).
Bestem de værdier af a, for hvilke den tilhørende funktion er voksende i hele definitionsmængden

 

Hjælp :S
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2013 af SuneChr

Tak for kaffe. Det var da noget af en aflevering.

Klik på betingelserne, hvis du har glemt indholdet, herunder svarboksen.

Hvad har du selv at byde ind med - bortset fra opgaveteksten?


Svar #2
26. februar 2013 af 123wow (Slettet)

Det er mere de 2 sidste jeg ikke kan finde ud af.. Ved ikke rigtig hvordan jeg skal komme igang 


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man starter en monotoniundersøgelse for en funktion f(x) ved at lave en fortegnsundersøgelse for dens afledede f '(x) . Start derfor med at differentiere den forelagte funktion og løs ligningen f '(x) = 0 .


Svar #4
26. februar 2013 af 123wow (Slettet)

Kan du forklare hvad du ville gøre? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Læs forklaringen i #3 for at komme i gang.


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. februar 2013 af 123434 (Slettet)

Har prøvet at løse den først. Har først differentieret. Derefter brugt tangentlinjen.

Hvad har jeg gjort galt.

f(x)=x^2-4x+2

f'(x)=2x-4

f(1)=-1

f'(1)=-2

y = f '(1)(x - 1) + f(1)

y=-2(x-1)-1

y=-2x+2-1

y=-2x-1

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Din sidste linie er forkert. Der gælder jo, at 2-1 = 1, ikke -1. Tangentens ligning er

y = -2x + 1

Man benytter tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)


Skriv et svar til: f(x)=x^2-4x+2 - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.