Matematik

Vektor med median/midtpunkt

27. februar 2013 af Snaps12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle sammen :D

 

Har brug for hjælp til min matematik aflevering, håber der er nogen der kan hjælpe mig :)

 

?ABC er udspændt af punkterne
A(-1, 2);  B(4, 6);  C(8, -4);
Find koordinaterne til de vektorer, hvis begyndelsespunkter er trekantens vinkelspidser og hvis ende-punk¬ter er de modstående siders midtpunkter, d.v.s. vektorerne er medianer. Bestem derefter længden af hver af medianerne samt koordinaterne til medianernes skæringspunkt.
(tip 1: brug indskudsreglen
tip 2: husk at medianer skærer hinanden i forholdet 2:1)

 

Hjælp :D

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. februar 2013 af mathon

 

                         ma = AB + (1/2)•BC = AC + (1/2)•CB

                         mb = BA + (1/2)•AC = BC + (1/2)•CA

                         mc = CB + (1/2)•BA = CA + (1/2)•AB

 

                         ma = (1/2) • (2(b2+c2) - a2)1/2

                         mb = (1/2) • (2(a2+c2) - b2)1/2

                         mc = (1/2)•(2(a2+b2) - c2)1/2

 

         koordinaterne til medianernes skæringspunkt S
         er middeltallet af vinkelspidsernes koordinater

 

                                       K = ((-1+4+8)/3 , (2+6+(-4))/3)

 

 

 

                                         

 

 


Svar #2
27. februar 2013 af Snaps12 (Slettet)

tusind tak makker! :D


Skriv et svar til: Vektor med median/midtpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.