Matematik

Sandsynlighedsregning hjælp:)

28. februar 2013 af qwertyqwert (Slettet)

Kan i hjælpe med nogle af dem? TAK

I en forsamling på 50 personer er der

12, der stemmer AA, 

23, der stemmer BB og 

15, der stemmer CC.

På tilfældig måde vælges 6 personer fra forsamlingen til et udvalg. 

a) Hvad er sandsynligheden for , at alle 6 personer i udvalget stemmer på BB

b)  Hvad er sandsynligheden for, at ingen af de 6 personer i udvlaget stemmer på CC

c) Hvad er sandynligheden for, at der for hver af de tre liser er 2 personer i udvalget som stemmer på listen

d) Bestem sandsynlighedensfordelingen for antallet af CC-stemmer i udvalget.

e) Bestem middelværdien og spredningen for antallet af CC-stemmer i udvalget

f) Bestem sandsynligheden for, at antallet af CC-stemmer i udvalget ligger inden for afstanden spredning til middelværdi


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2013 af lfdahl (Slettet)

a). og b). - se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1310734

c). I forlængelse af løsningerne ovenfor fås:

P = [K(12,2)*K(23,2)*K(15,2)]/K(50,6)

d). Lad X betegne antallet af CC-stemmer i udvalget:

Bestem alle 7 sandsynligheder: P(X=0), P(X=1), P(X=2) ... P(X=6), idet 

P(X=q) = [K(15,q)*K(35,6-q)]/K(50,6), for q = 0, 1, 2, 3, ..., 6.

e). μ = E(X) = ∑6q=0P(X=q)*q

σ = E(X2) - E2(X) = ...  og E(X2) = ∑6q=0P(X=q)*q2

f). Bestem P(μ-σ ≤ X ≤ μ+σ), når du kender middelværdien og spredningen fra pkt. e).


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning hjælp:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.