Fysik

Bølgelængder

28. februar 2013 af LillePrins (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med nedenstående opgave som jeg er lidt i tvivl om. 

Et flygel har den streng, som spiller kammertonen a, længden 40,5 cm. Kammertonen har frekvensen 440 Hz.

a. Beregn bølgelængden på strengen svarende til kammertonen.
b. Beregn udbredelseshastigheden af bølger i strengen.
c. Beregn bølgelængden i luft, når lydens udbredelseshatighed i luft er v luft= 343 m/s 

 

Ved opgave a, hvilken formel skal jeg der bruge? Hvad menes der med kammertonen? 
Kan det passe at jeg skal bruge v= lambda*frekvens til både b og c? 

 

På forhånd mange tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2013 af mathon

 

           a)
                     λgrund = 2 • (0,405 m)

 

           b)
                     vstreng = λstreng • f

 

           c)
                     λluft = (343 m/s) / f


Skriv et svar til: Bølgelængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.