Fysik

Fjedersvingninger. Harmoniske svingninger af fjedre.

01. marts 2013 af stephanie1995 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)
 

Jeg er ved at skrive SRO og har lidt problemer med min opgave så jeg håbede at kunne få lidt hjælp her.

 

• Undersøg eksperimentelt om udtrykket for T gælder ved at bruge forskellige fjedre med forskellige k (bestem først disse); mål svingningstiden med samme lod
Forklar at man forventer en ret linie, hvis man laver en graf med T som funktion af √k og find massen, m, ud fra grafens hældning
Sammenlign den fundne m med vægten af loddet.

 

T er svingningstiden: T = 2π•√(m/k)

Jeg har vedhæftet hele arket for at få bedre indblik.

På forhånd tak :)

 

 

Vedhæftet fil: Fysik.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2013 af peter lind

Jeg kan kun delvis læse din fil.

Hvad er dit problem ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2013 af lfdahl (Slettet)

T = 2π√(m/k) = 2π(√m)·(1/√k) - derfor ville jeg forvente, at T ikke er proportional med √k, men 1/√k og med hældningskoefficienten: 2π√m

Hvis samme masse bruges for forskellige fjedre (i.e. forskellige k-værdier) kan du afbilde T som funktion af 1/√k

Sættes hældningen 2π√m = a, og variablen 1/√k = x

er sammenhængen: T(x) = a x - en ret linie, som du, baseret på dine målinger for forskellige k-værdier, forhåbentlig kan ekstrapolere gennem (0,0). Dette nulpunkt svarer til en uendelig stærk fjeder, der ikke tillader nogen svingning (T = 0).

 


Skriv et svar til: Fjedersvingninger. Harmoniske svingninger af fjedre.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.