Fysik

Udfaldsvinkel og N2. Hjælp mig!

02. marts 2013 af Sasjadacke (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået en opgave i fysik min lære selv har fundet på og jeg kan virkelig ikke finde ud af den. 

Opgave:
Fra luft lyser du ind i et stof med vindfaldsvinklen 20
Hastigheden i stoffet er 2,24 x10^8 m/s
Find udfaldsvinklen og hvilket stof du lyser ind i!

Jeg tager imod hjælp med åbne arme! For jeg har virkelig ingen ide om hvordan jeg skal løse den her. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2013 af peter lind

brug at brydningsindekset er c/v, hvor hvor c er lyshastigheden i luft( den kan i praksis sættes til lyshastighed i det tomme rum), v er lyshastigheden inde i stoffet


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. marts 2013 af mathon

 

                                      sin(i)         c
                                     ------- =    ----
                                      sin(b)     vstof
 

                                      sin(b)     2,24
                                     ------- =    -----
                                      sin(i)         3 

                                                  2,24
                                     sin(b) = ----- • sin(20º)
                                                     3

                                        

                                 


 

 


Svar #3
02. marts 2013 af Sasjadacke (Slettet)

Hvordan finder jeg ud af hvilket stof der er tale om?? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. marts 2013 af mathon

 

                                      sin(i)         3
                                     ------- =    ----- = n = 1,34    hvilket du slår op i en tabel og finder det specifikke stof
                                      sin(b)     2,24


Skriv et svar til: Udfaldsvinkel og N2. Hjælp mig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.