Matematik

Hjælp til vektor

03. marts 2013 af JeppKay (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et koordinat system går en ret linje (l) gennem punkterne:
A(2,3) og B(-3,-4)

a) Bestem ligningen for l.

Punktet C har koordinaterne (7,5)

b) Bestem afstanden fra C til linjen l.

 

Helpfen danke :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af LeonhardEuler

a)

y = a*x +b 

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

Derefter insæt  A(2,3) ind i ligning y = a*x+b og isolere b.

 

B)

 

Det er mit bud

 


Skriv et svar til: Hjælp til vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.