Matematik

integralregning

03. marts 2013 af avengers (Slettet)

hej

jeg har et spørgsmål om integralregning

 

på en figur ses grafen for funktion f. grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen to  punktmængder M1 og M2,

det oplyses at arealet af M1 er (16/3), og at ∫^3_2 f(x)dx = (125/12),

 

hvordan bestemmes tallet ∫^0_-2 f (x)dx, samt arealet af M2,?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2013 af mathon

   vis figuren

                 men det er indskudssætningen


Svar #2
03. marts 2013 af avengers (Slettet)

her er den

 

Vedhæftet fil:tgsbt.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2013 af mathon

 

                                               

 

                 A(M1) = -20 -f(x)dx = --20 f(x)dx = 0-2f(x)dx = 16/3

 

                

 

 

 


Svar #4
03. marts 2013 af avengers (Slettet)

det vil sige at vi finder M2 ved at trække (16/3) fra (125/12)

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. marts 2013 af mathon

 

                 hvis F(x) er ulige
                 gælder
                                    F(-x) = -F(x)


Svar #6
03. marts 2013 af avengers (Slettet)

det svarer jo til arealet af M1


Svar #7
05. marts 2013 af avengers (Slettet)

hvordan finder jeg da M2,?


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.