Matematik

Subtraktion (brøker)

03. marts 2013 af Joansc (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej,

 

Et "simpelt" spørgsmål (skal lige friskes lidt op på brøkregning)

 

8 - 2/3 = ?

12 - 5 2/3

Hvordan er det lige man regner dette, kan simpelthen ikke huske det,

håber vi lige kan få lidt hjælp

 

PFt


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. marts 2013 af 123434 (Slettet)

8-2/3=24/3-2/3=22/3=7 1/3

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. marts 2013 af LeonhardEuler

8 - 2/3 = 7 1/3

Pga. 1 hel består 3/3, og når du substrahere med 2/3, får du 1/3.

 

Men du kan også og omskrive alle til tredele.

12 - 5 2/3

36/3 - 17/3 =19/3 = 6 1/3


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2013 af SuneChr

8 - 2/3  =  (7 + 3/3) - 2/3  =  ............... 

 


Skriv et svar til: Subtraktion (brøker)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.