Matematik

Bestem tallene a og b i ligningen y = ax + b

04. marts 2013 af RainbowCharlie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er igang med en matematik aflevering, og håber virkelig der er nogle der kan hjælpe mig. Jeg kan ikke regne ud hvordan man skal kunne finde ud af hvad a og b er?

 

Tabellen

Længen af slangen(m):                                         25                      50   
Pris for slangevogn med slange(kr):              418,50               539,50

 

Tabellen viser sammenhængen mellem prisen for en slangevogn med slange og længden af slangen. Det antages, at denne sammenhæng kan beskrives ved

y = ax + b

hvor x er længden af slangen (målt i meter), og y er prisen (i kr.) for slangevogn med slange

Bestem tallene a og b.
 

Giv en fortolkning af tallene a og b.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bestem ligningen for den rette linie gennem de to punkter (25 ; 418,50) og (50 ; 539,50) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2013 af T83 (Slettet)

418,50 = 25a + b              | - b

418, 50 - b = 25a              | - 418, 50

- b = 25a - 418,50             | * (-1)

b = -25a + 418,50

 

418,50 = 25a + b              | - b

418, 50 - b = 25a              | / 25

(418, 50 - b) / 25 = a

a = (418, 50 - b) / 25

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man vil normalt indsætte direkte i udtrykket for hældningskoefficienten

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) = (539,50 - 418,50) / (50 - 25) ,

og så benytte det ene punkt sammen med a til at bestemme konstanten b:

b = y1 - a·x1


Svar #4
04. marts 2013 af RainbowCharlie (Slettet)

Jeg forstår det desværre stadig ikke (jeg er håbløs i matematik), men tak fordi i ville hjælpe. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Læs forklaringen i #3.


Svar #6
04. marts 2013 af RainbowCharlie (Slettet)

#5 

Så dit svar efter jeg oprettet mit indlæg.. Tak for svaret, det giver lidt mere mening for mig.


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b i ligningen y = ax + b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.