Fysik

Absorbtionskoefficienten

04. marts 2013 af cigd0033 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 

Jeg sider med en fysik arpport vedr. halveringstykkelsen for gammastråling. Mit spørgsmål er: 

 

Hvordan kan man aflæse absorbtionskoefficienten på grafen, min graf er nemlig slet ikke lige på et enkellogaritmisk koordinatsystem??

 

Tak ..


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2013 af peter lind

Hvis det ikke giver en ret linje er der noget galt og det er svært herfra at se hvad der er galt. Muligheder:

Der kan være en enkelt måling, der er gået galt. Hvis det er tilfælder fjerner du den og noterer det i din rapport

Du kan have glemt at korrigere for baggrundsstrålingen

Du har fået byttet om på hvad der er x og y akse


Svar #2
05. marts 2013 af cigd0033 (Slettet)

Det er i hvertifald ikke de to sidste :D 

Men jeg ahr prøvet at vedhæfte grafen ;-)

Vedhæftet fil:results.xlsx

Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2013 af mathon

 

                teori
                          du har
                                              I = Io•e-µx                         som ln-logaritmeret giver

                                              ln(I) = -µ•x + ln(Io)
                          dvs
                                              Y(x) = -µ•x + B                     i enkeltlogaritmisk afbildning

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. marts 2013 af peter lind

Så vidt eg kan se er det målingen med 6 mm bly, der er forkert. Antallet stiger jo når du tilføjer den 6. blyplade. Prøv at fjerne den. Du kan også prøve at lave eksponentiel regression på de pågældende data og lave en kurve med resultatet sammen med målingerne.


Skriv et svar til: Absorbtionskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.